TQ Quantum Computing MCQ Answers

1.What is a use case factorization in quantum Computing?

A.randomizing data sets
B.simulating language patterns entio fidential
C.optimization of routes
D.don’t know this yet.

Ans: C.optimization of routes.


Q2.What does the term superposition refer to?

A.way to efficiently store encrypted data using qubits.
B.way that algorithms determine combinations of probabilities.
C.The ability of a qubit to be in an determinate state.
D.The ability of an algorithm to decrypt data during processing

Ans: B.way that algorithms determine combinations of probabilities.

Find All Accenture TQ Study material Here


Q3.How is a qubit in quantum computing different from a regular bit in classical computing?

A.qubit stores information as graphical Images
B.qubit can represent an indeterminate state.
C.A qubit can represent a value as 0 1 2
D.qubit takes up less memory space than a regular bit.

Ans: B.qubit can represent an indeterminate state.


Q4.In quantum computing, what is the basic unit of information?

A.giga
B.qubit
C.bit
D.byte

Ans: B. Qubit.


Q5.Which element of Accenture applied quantum computing strategy directly delivers value to Clients?

A.hosting a data center for quantum computers
B.solving real-world needs with industry knowledge
C.researching new materials for super-conductivity
D.developing quantum computing chip architectures

Ans: B.solving real-world needs with industry knowledge.


Q6.Which part of the drug discovery life cycle can quantum computing impact the most?

A.regulatory approval
B.molecular simulation
C.clinical trials
D.labaratory testing

Ans: A.regulatory approval.


Q7.What does it mean when we say that we are currently in the noisy, intermediate scale quantum computing stage?

A.Quantum computers have already reached peak performance and cannot be improved further. Quantum
B.Quantum computers are still in the early theoretical stage, with no I machines built yet.
C.Some quantum computers can now be purchased cheaply in stores by individual consumers.
D.Quantum computers are able to solve a number of current problems, and will continue to advance.

Ans: D.Quantum computers are able to solve a number of current problems, and will continue to advance.


Q8.What is the purpose of “post-quantum” cryptography?

A.to eliminate all encryption methods programmed on classical computers
B.to create encryption methods that quantum computers cannot crack
C.to use quantum computers to create more secure encryption methods
D.to require users to own quantum computers in order to send data securely

Ans: B.to create encryption methods that quantum computers cannot crack.


Q9.Why might businesses be interested in using quantum computers?

A.to create graphics for immersive environments
B.to process extremely large data sets
C.to run mobile apps more quickly
D.to solve Intractable problems

Ans: D.to solve Intractable problems.


Q10.What is a current concern regarding the advancement of quantum computing?

A.Existing cryptography may be easily cracked.
B.Steering qubits towards desired states will introduce bias.
C.Computers will replace human in all decision-making tasks.
D.Algorithmic trading may cause stock market instability.

Ans: B.Steering qubits towards desired states will introduce bias.


Q11.Which technology will quantum computing impact most significantly?

A.Agile
B.DevOps
C.Extended Reality
D. Artificial intelligence

Ans: D. Artificial intelligence.


Q12.How could quantum computing benefit the Financial Service Industry?

A.by determining future value of crypto-currencies
B.by predicting market activities months in advance
C.by enabling complex mode to optimize portfolios
D.by guaranteeing double returns for fund managers ns for fund managers

Ans: A.by determining future value of crypto-currencies.


Q13.Which problem is more classical effectively solved using qantum computing rather than classical computer?

A.multiplication of integers
B.sorting elements on a list
C.rearranging terms in equations
D.large database searches

Ans: A. multiplication of integers

Q14.How can interference benefit a quantum system?

A. by analyzing each of the possible paths one at a time
B. by forcing each qubit to represent a value of either O or 1
C. by helping to reinforce the paths to the best results
D.by preventing qubits from interacting with one another

Ans: A. by analyzing each of the possible paths one at a time.

Pages ( 1 of 2 ): 1 2Next »